KATEGORIA II
PRZEZNACZENIE:
Rękawice stylonowe D5-151 białe, odporne na przecięcia.
Rękawice te spełniają wszystkie przepisy unijne odnośnie bezpośredniego kontaktu z żywnością.
Przeznaczone są do ochrony rąk rzed uszkodzeniami mechanicznymi tkj. skaleczenie, otarcie naskórka itp.
Są stosowane w przemyśle spożywczym, przy pracach porcjowania i wykrawania mięsa, patroszenia drobiu, w przetwórstwie owoców i warzyw, przy filetowaniu ryb i innych pracach, przy których występuje niebezpieczeństwo skaleczenia.
CENA ZA 1 SZT., NIE PARĘ!
DOSTĘPNE ROZMIARY: 7, 8, 9, 10.
Poziom skuteczności ochrony rąk przed zagrożeniami mechanicznymi:
odporność na ścieranie | 3 | wg normy PN-EN 388:2006 |
odporność na przecięcie | 3 | wg normy PN-EN 388:2006 |
odporność na rozdzieranie | 4 | wg normy PN-EN 388:2006 |
odporność na przekłucie | 4 | wg normy PN-EN 388:2006 |
zręczność | 5 | wg normy PN-EN 420+A1:2012 |
KATEGORIA II
PRZEZNACZENIE:
Rękawice D-27, białe, posiadające wysoką odporność na przecięcie.
Przeznaczone są do ochrony dłoni przed urazami mechanicznymi występującymi podczas prac w przemyśle szklarskim, samochodowym, przy transporcie przedmiotów z ostrymi krawędziami, prac przy blachach, prac montażowych związanych z branżą AGD, przemyśle papierniczym oraz innych.
DOSTĘPNE ROZMIARY: 7, 8, 9.
Poziom skuteczności ochrony rąk przed zagrożeniami mechanicznymi:
odporność na ścieranie | X | parametr nie był badany |
odporność na przecięcie | 4 | wg normy PN-EN 388:2006 |
odporność na rozdzieranie | X | parametr nie był badany |
odporność na przekłucie | X | parametr nie był badany |
zręczność | 5 | wg normy PN-EN 420+A1:2012 |
KATEGORIA II
PRZEZNACZENIE:
Rękawice D-25 dziane, z nitką stalową, posiadające wysoką odporność na przecięcia. Przeznaczone są do ochrony dłoni przed urazami mechanicznymi występującymi podczas prac w przemyśle szklarskim, samochodowym, przy transporcie przedmiotów z ostrymi krawędziami, prac przy blachach, prac montażowych związanych z branżą AGD, przemyśle papierniczym oraz innych.
DOSTĘPNE ROZMIARY: 7, 8, 9, 10.
Poziom skuteczności ochrony rąk przed zagrożeniami mechanicznymi:
odporność na ścieranie | 4 | wg normy PN-EN 388:2006 |
odporność na przecięcie | 5 | wg normy PN-EN 388:2006 |
odporność na rozdzieranie | 4 | wg normy PN-EN 388:2006 |
odporność na przekłucie | 2 | wg normy PN-EN 388:2006 |
zręczność | 4 | wg normy PN-EN 420+A1:2012 |
KATEGORIA II
PRZEZNACZENIE:
Rękawice D-37, dziane, posiadające wysoką odporność na przecięcie.
Przeznaczone są do ochrony dłoni przed urazami mechanicznymi występującymi podczas prac w przemyśle szklarskim, samochodowym, przy transporcie przedmiotów z ostrymi krawędziami, prac przy blachach, prac montażowych związanych z branżą AGD, przemyśle papierniczym oraz innych. Rękawice przeznaczone do kontaktu z żywnością, znajdują zastosowanie w ubojniach i rzeźniach.
DOSTĘPNE ROZMIARY: 7, 8, 9,10.
Poziom skuteczności ochrony rąk przed zagrożeniami mechanicznymi:
odporność na ścieranie | X | parametr nie był badany |
odporność na przecięcie | 5 | wg normy PN-EN 388:2017-02 |
odporność na rozdzieranie | X | parametr nie był badany |
odporność na przekłucie | X | parametr nie był badany |
zręczność | 5 | wg normy PN-EN 420+A1:2012 |